Any Questions? Call Us: +27(0) 73 313 1668Send us Suggestions

ROAD RUNNING NEWSLETTER – SEPTEMBER 2016

Exciting times…

 With the cold weather almost something of the past, we can look forward to getting back to “normality” in our training. The past few months have been particularly challenging. Whether you are training for a marathon, keeping fit or running to control your weight, NOW IS THE TIME TO GET STUCK IN!! Choose your runs carefully and work hard at achieving your goals. Best wishes for month ahead… May you achieve everything you wish to for this month and the months ahead!

Looking back to August?

Our race of the month was the Pick ‘n Pay 21km in Brackenfell. It was a chilly start to the day, but our CMC members came out in typical CMC style. After running a new, very challenging route in heavy mist, we were welcomed by our super hosts in LISA SMIT and RUTH MASUREIK, who had prepared warm coffee and sterri stumpies for us at the end.

Lisa and Ruth

Many thanks LISA and RUTH for hosting us!!

pic 2 brackenfell

Proud moments in August…

 Although our club does not offer cross country as a discipline we are extremely proud when one of our members, a junior, does very well...

 Dominique Fuchs

Dominique Fuchs (third from the right) has been chosen to represent Western Province at the South African Championships in George on the 10 September 2016. We are extremely proud of her and wish her everything of the best for the 10th September. Our best wishes accompany her!

You are already a champion Dominique!

 

 The Medihelp Tekkie Challenge - 10km

A bit of September…

 tekkie pic

What a day it was… Cape Multisport Club was involved in the planning and organizing of this very special event at the Jan Kriel school in Kuilsriver. Many of our members generously offered up their time to do duty as Marshals and Registration officials at this event. Needless to say… IT WAS A HUGE SUCCESS!

early reg

 

Early morning team at registration…

magda

“Traffic Marshal”… Mrs Marshall!

 Lindsay

 Helping out at the water tables…

 
Elma

 “Traffic officer” – Elma van Noordwyk.. Having loads of fun!

 goji

Thanks very much to GojiSpa for looking after our members legs after the run… You guys were AMAZING!

Nix
Nicola get those powerful legs checked...


member massage

A huge thank you to all involved and for making this TEKKIE CHALLENGE a huge success!

 

What lies ahead later in September…

Our race of the month in September is the SANLAM CAPE TOWN MARATHON, which happens on the 18 September. This is favourite on the race calendar, especially for first time marathoners… We look forward to the pics and stories from this race!

CTM

We look forward to joining JP Roux, our host at the CMC gazebo for some well deserved refreshments!

 

Looking ahead to October… What’s happening?

 Voet van Afrika Marathon:

Voet

Voet 2

OUTsurance KFM Gun Run:

 gun run

 Gun 2

 The Landmarks 21km:

landmarks

 Landmarks 2

 

Weekend Club Runs…

 Running happiness

Saturday pack runs:

 •  Start at 30am at Vida Edward street, Bellville (next to Nando’s)
 • Normally has a distance of 10 &15k.
 • All paces welcome.

Sunday pack runs:

 • Starts at 6:00am at Vida Durbanville (corner of Wellington and Oxford Streets)
 • Has distances of 15 & 20k’s
 • All paces welcome.

Please remember:

 • Bring a headlight, mornings are still dark.
 • Dress warmly.
 • Come with your happy face!

 Remember to keep an eye on our FB page for “Events” related to weekend runs…

 https://www.facebook.com/groups/CapeMultiRunning/?ref=bookmarks

 

Are YOU wanting to host a pack run?

 Hosting a pack run is really simple.

 1. Choose a day/date you would like to host.
 2. Get a route. Struggling? I will point you in the right direction…
 3. Explain to the pack on the day…
 4. Run and enjoy!

Please remember:

 1. You can choose to be either a running host (where you run along)
 2. Or a driving host (where you have water stops at certain points along the route)
 3. The choice is up to YOU!
 4. We have now setup a an email for plotaroute.com where you can access routes! It is routes@capemultisportclub.com and the password is routes

Weekday Pack Runs:

For those of you who prefer the morning runs, we have two groups starting at the Kenridge Vineyard Deli:

The Crazies:

 • Run at 04: 45 from the deli most mornings and usually 10-11 k’s.
 • There are times when we change the scenery and run from the Durbanville Rose Garden.
 • All paces welcome.

The Deli Dudes:     

 • The Dudes start at 05:15.
 • Distances are usually 8-10k’s.
 • All paces welcome

Please remember:

 • Check for any changes at https://www.facebook.com/groups/CapeMultiRunning/?ref=bookmarks
 • Bring a headlight, mornings are dark.
 • Dress warmly.
 • Come with your happy face!

 2014 Raleigh Rock n Roll Marathon Raleigh, North Carolina April 12,2014 Photo: Andrew McClanahan@PhotoRun Victah1111@aol.com 631-741-1865 www.photorun.NET

 

 

A truly inspirational story from one of our members… Danie Bruwer

MY LEWE IN DIE HARDLOOP KRINGE

My naam is Danie Bruwer, vir die wat my nie ken nie. Ek voel geeerd dat my Klub Kaptein – Kurt Basson my gevra het om so ietsie oor myself te vertel.

2008 - Ek het 2008 ingestem om saam by buurman Jaco Bosman, in te skryf vir die Two Oceans Half Marathon na ek jare Klub Rugby gespeel het en ophou visvang het daai tyd asgevolg van ons wat verhuis het terug na die Noordelike Voorstede toe.

Ons het begin om net 3km te doen op ‘n slag, 3 dae ‘n week. Toe ons inskryf vir die half marathon, het ons 4 keer n week geoefen, met die verste run n 7km. Ek was baie gelukkig toe ek die Two Oceans Haf Marathon kon klaar maak in 1uur 59min. Dit was al wat ek daai jaar gedoen het.

2009 - Het ons weer besluit om die Two Oceans Half Marathon te doen maar die keer op ons eie te hardloop. Die dag toe ek my Wedloop nommers gaan optel het by Expo, het ek toevallig n hele ry mense gesien wat hulle nommers by die Ultra ry optel wat 2 keer my groote en ouderdom was. Net daar het ek toe besluit dat ek die volgende jaar die volle 56km wil doen. Mens se tog vir jouself op een of ander stadium dat jy nie regtig Oceans gedoen het, tensy jy altwee Oceans gesien het nie. Ek hardloop toe op Paasnaweek in 2009 my laaste 2 Oceans Half Marathon in n tyd van 1uur en 52min…en baie in my skik. Dis toe dat ek Augustus gaan kers op steek het by Brackenfell Atletiek Klub vir raad. November doen ek toe my eerste Marathon (Wynland Marathon) sjoe en was ek nie trots op my 4uur 39min nie. Daar het ek ongelooflike goeie vriende gemaak en tot vandag nog mee is, en die meeste van ons het saam oorgekom na Cape Multisport Club (Happy Family).

2010 – So het die nuwe jaar aangebreek en my doel was Two Oceans Ultra Marathon. Dit was n fantastiese gevoel toe ek my eerste Two Oceans suksesvol voltooi het in n tyd van 5uur 45min. Baie mense het my toe aangeraai om nie die Oceans en Comrades aan te pak in jou eerste jaar van hardloop nie. Tot my spyt na Oceans, moes ek sien hoe mense na Oceans nogsteeds die paaie vol hardloop en my doel iets van die verlede is vir die jaar. Opinies verskil maar van persoon tot persoon, maar as iemand my vandag weer vra, sal ek nogsteeds se, as jy 56km kan doen, dank an jy Comrades doen. Die mense trek jou deur, as jy die oefening gedoen het.

2011 – So breuk my jaar van Comrades aan, en ek raak elke jaar so opgewonde oor die wedloop. Ek was van kinds af so in die wolke oor elke atleet wat die pad aangedurf het, van 5h30 die oggend wat ek die begin gekyk het tot waar ek heeldag buite gspeel het net om weer die aand nogsteeds te sien hoe mense heel dag hardloop van sonopkoms tot wanneer die son sak. Ek het daai jaar ‘n 5h02 gehardloop by Oceans en gedink ek kan Comrades doen onder 10ure. Comrades het my so klein en nederig gemaak en ek sal altyd respek he vir die groot wedloop. Comrades 2012 – 10uur en 39min, maar ek het gehuil soos n kind by die eindpunt toe ek my vrou sien en die Flora banner wat ek net altyd op TV gesien het. Ek het soos ‘n hero gevoel, want alles gaan net oor jou daai naweek. Mens staan in miljoene daai dag om jou aan te spoor soos by Springbok toetse.

2012– Was my 3de Oceans en 2de Comrades en het daai jaar probeer om n Bill Rowan te hol na my 4uur 58min by Oceans. Tot my teleurstelling maar nogsteed baie trots het ek n 9uur 27min gedoen by Comrades af en my Back to Back medalje verower.

Danie 1

2013– Is my laaste jaar saam Brackenfell en doen toe Oceans 5uur 21min en Comrades 9uur 34min na ek en Cliffie (Clifford Blake) besluit het om die vroue oorsee te vat en Rotterdam Marathon te doen. Dit was n ongelooflike trippie.

2014– Dis die jaar wat ek toe besluit of n verskil te maak aan my gewig en en die Bill Rowan te jaag. Ek hardloop toe die begin van die jaar n 3uur 01min by Kango en voel toe in great shape. Oceans doen ek toe n 4uur 46min en ek is so opgewonde maar angstig omdat dit vir my voel of die Comrades Bill Rowan my Haunt!!! Daai jaar hardloop ek toe ook vir die SPCA en samel net oor die R13000 in vir hulle oor die Comrades wedloop tydperk. Dis ‘n great jaar toe ek daai volgende dag na Comrades na my Bill Rowan medalje kyk en weet dis myne met n tyd van 8uur 15min by Comrades 2014.

Danie 2


2015 – Oceans 4uur 24min en Comrades 8uur 08min.

2016 – Word my Spesiale jaar om saam Morne, Cliffie en Chris hulle deur te vat vir n Sainsbury by Oceans en al my focus op Comrades te sit. Daar was so n spesiale oomblik om die passie en geluk in hulle oe te sien.

danie 3

My Comrades bly een van my beste oomblike toe ek die jaar in 7uur 25min klaar gemaak het vir my silver medalje.

danie 4

Ek wil dankie se vir almal vir hulle ondersteuning en veral my vriende en my pragtige vrou Maritsa. Julle is almal baie spesiaal!

SONDER JULLE SOU DIT ONTMOONTLIK GEWEES HET.

Hardloop het my lewe Verander!

danie 5

Thank you Danie for sharing your inspirational story with us… Important to remember after reading Danie’s story is that many friendships are built on your journey with running… Sometimes we rely on those friendships for guidance and other times we are providing the guidance!

IMG_3971

Have great running month everyone. I wish you an injury free month with many kilometers and loads of PB’s.

Remember to share with us the pics and stories of your running with us!

 

Happy running.

Captain Kurt

 

 

About the Author

By KurtBasson / Shop_manager on Sep 05, 2016

No Comments

Leave a Reply